Zwerfsteenpad wordt feestelijk geopend

0
2112

Opening dorpsommetje in Borger

Op vrijdag 31 augustus wordt bij het Hunebedcentrum te Borger de nieuw ontwikkelde wandelroute “Zwerfsteenpad” geopend. Wethouder J.J. Bruintjes van gemeente Borger-Odoorn zal daartoe de aftrap verrichten of liever: “de eerste stap” zetten.

Het Zwerfsteenpad is een gezamenlijke project van het Hunebedcentrum, de gemeente Borger-Odoorn, de gebiedscommissie Voorste Diep, de Harm Tiesingstichting, het Recreatieschap Drenthe en het CBK. De speciale bewegwijzering is ontworpen door mevrouw Wil Tomassen. Haar ontwerp werd door de bevolking van Borger uit een voordracht van drie gekozen.

De route gaat door en langs het dorp Borger en vermeldt wetenswaardigheden over bijzondere plekken. Via een QR-code wordt de mogelijkheid geboden om extra(virtuele) informatie te verwerven en te reageren. De hele route bedraagt 13 km (één rondje van 5 kilometer en één rondje van 8 kilometer).
Knooppunt vormt het multifunctionele knooppunt bij N34.

Voorbeeld van een informatieve clip, Henk Boezen vertelt het verhaal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.