Offer in de Mist-dag

0
1061


Zaterdag 26 januari 2013
 wordt in het Hunebedcentrum te Borger het boek gepresenteerd Offer in de Mist geschreven door Marieke Frankema.

Offer in de Mist gaat over een rustiek dorpje in Drenthe, waar de herinnering aan oude tijden voortleeft in massieve stenen en waar de witte wieven nog altijd door de nacht dansen om de ware liefde te zegenen. Oorlogen en epidemieën hebben het dagelijkse bestaan niet kunnen verstoren. En al sijpelt de moderne tijd langzaam naar binnen, de mensen leven nog steeds zoals ze dat altijd hebben gedaan. Hun handel en wandel ligt vast, veilig en voorspelbaar. Wanneer blijkt dat de dood niet altijd het einde hoeft te zijn, wordt het leven van Lisette flink op zijn kop gezet. Wat moet ze doen wanneer de toekomst van twee jonge mensen op het spel staat? En zal de opoffering van Sara`s familie niet vergeefs blijken? Al snel raakt Lisette verstrikt in een net van halve waarheden en geheimen, die diepere wortels hebben dan ze ooit had kunnen vermoeden. De zoektocht naar het waarom brengt haar terug naar het hunebed, waar het allemaal begon.

Om 12 uur vindt de presentatie van het boek Offer in de Mist plaats. De presentatie zal plaats vinden in de filmzaal van het Hunebedcentrum. Na de presentatie van het boek is er mogelijkheid tot signeren in het museumcafé de Trechterbeker in het Hunebedcentrum.

Om 16 uur zal er een tweede presentatie zijn van het boek Offer in de Mist en tijdens deze presentatie zal de winnaar van de schrijfwedstrijd bekend worden gemaakt. Het winnende verhaal zal worden voorgelezen.

Om 17 is er een lichtjestocht naar het grootste hunebed van Nederland, deze start vanuit het museumcafé de Trechterbeker.

Om 14 uur wordt er gestart met de workshops. De volgende workshop worden gegeven:
Potten versieren en wandelen 1e deel lichtjesweg (Start: 14 uur);
Potten versieren en wandelen 2e deel lichtjesweg (Start: 15 uur);
Zangworkshop voor 7-100 jaar door Maroem Manaree (Start: 14 uur);
Schrijfwedstrijd door Marieke Frankema (Start 14.30 en 15.30 uur);
Zelfstandig boekenlegger maken (van 14-17 uur).

Aanmelden voor de presentatie van het boek of het volgen van de workshops is niet nodig.
Voor meer informatie kunt u altijd bellen met het Hunebedcentrum (0599 – 236 374) of e-mailen naar communicatie@hunebedcentrum.nl.

Over Marieke

Marieke Frankema is een creatieve duizendpoot die een grote voorliefde heeft voor geschiedenis en fantasy. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ze besloot een musical te schrijven over hunebedden en witte wieven. Die musical groeide uit tot haar tweede roman Offer in de Mist, die net als haar debuutroman Dochter van de Zilv’ren Maan werd uitgegeven bij Books of Fantasy.

Offer in de Mist gaat over Lisette, die opgroeit in het Drenthe van de jaren ’50. Ze blijkt met de geesten van overledenen te kunnen praten. Dankzij die gave raakt ze betrokken bij allerlei zaken die eigenlijk geheim hadden moeten blijven. Gebeurtenissen van duizenden jaren geleden, die plaatsvonden toen de hunebedden nog in gebruik waren, blijken hun weerslag te hebben op het heden. Het is aan Lisette om alles op te lossen, zodat ieders lotsbestemming weer de goede kant op gaat.

In Mariekes verhalen is bijna altijd sprake van verschillende werelden die onverwacht veel met elkaar te maken hebben. Of dat nou heden of verleden is (Dochter van de Zilv’ren Maan) of twee werelden die totaal verschillend zijn (Drank en Godenspelen, kort verhaal gepubliceerd in Pure Fantasy), er is altijd een eenheid, die vaak een stevige kern van liefde bezit.

Zoals verschillende elementen altijd samensmelten in haar boeken en verhalen, zo versmelten ze ook in Marieke’s leven. Zingen, dansen, acteren, schrijven en spiritualiteit gaan hand in hand, worden gecombineerd of vloeien in elkaar over alsof er geen scheiding bestaat. Alles wat Marieke doet, doet ze met passie en bezieling. Haar uiteindelijke doel is om de wereld een beetje mooier te maken. Elk steentje dat daaraan bijdraagt, is een kunstwerkje op zich, hoe klein het ook mag zijn, omdat het die schoonheid in zich draagt.

Naast haar schrijven, is Marieke ook druk met haar andere beroep: musical. Ze is soliste in een dinershow in Rotterdam, geeft zang-, dans- en dramales op een jeugdtheaterschool en is stemactrice. Zingen is voor haar bijna net zo belangrijk als ademen. Een lied dat een glimlach teweeg brengt, of een glinsterende traan over een wang doet glijden, is wat haar betreft pure magie.

De creativiteit van Marieke zet zich ook voort in wat ze vervaardigt met haar handen: van kleding tot sieraden en tassen. Als ze niet kan vinden wat ze zoekt, dan maakt ze het zelf wel. Zo schept ze haar eigen wereldje, waarin zij zich helemaal thuis voelt.

Misschien is dat wel wat ze doet met het schrijven. Als haar verhalen echt zouden gebeuren, dan zou de wereld mooier zijn. Sterker nog, in een wereld waar de verhalen zouden kúnnen gebeuren, is geluk nooit ver weg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.