Schrijvers verenigen zich onder Regiofictie

0
961

Op 5 maart 2013 is in het Hunebedcentrum een schrijverscollectief opgericht, dat de zorg op zich neemt om per jaar tenminste vier spannende verhalen te schrijven, die zich in Drenthe afspelen en in pocketvorm worden uitgegeven door “In Boekvorm Uitgevers” te Assen. Het collectief noemt zich “D27”, omdat ze met 27 personen bijeen kwamen in de schaduw van het grootste hunebed te Borger, D27 genaamd, om het collectief op te richten.

Het doel van het schrijverscollectief is om binnen een overeengekomen format – Regiofictie genaamd – zorg te dragen voor manuscripten, die na beoordeling door een redactie in productie worden genomen en vervolgens breed over Drenthe worden verspreid.

De boeken zullen in een oplage van 5000 stuks worden gedrukt en zijn laag geprijsd ( € 4,95). In elk boek wordt een kaartje opgenomen met locaties die in het boek een rol spelen. Voor de zomer van 2013 zullen de eerste boeken verschijnen.

Op de oprichtingsavond werd duidelijk, dat het ambitieuze project wordt gesteund door Recreatieschap Drenthe, Geopark De Hondsrug en Marketing Drenthe. Kersverse directeur Jan Albert Westenbrink van Marketing Drenthe, toog naar Borger om de oorkonde voor het winnen van “Het meest creatieve idee om Drenthe op de kaart te zetten” te overhandigen aan directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum. Het Hunebedcentrum ontwikkelde het idee voor Regiofictie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.