Stenenspreekuur – Ontrafel het geheim van de kei

0
1609

BORGER – Keiendokter Harrie Huisman houdt op woensdag 8 mei van 12.00 tot 16.00 uur spreekuur bij het Hunebedcentrum in Borger. Hij geeft gratis uitleg bij stenen die door de bezoekers zijn meegenomen. Iedereen mag stenen meenemen, het is voor jong en oud. Wie weet zit er achter jouw steen een heel bijzonder verhaal.

Als je op het strand loopt, zoek je al gauw naar schelpen en andere spulletjes. Of je kijkt naar vogels natuurlijk, dat kan ook. Wandel je in Drenthe in de natuur dan vind je geen schelpen maar stenen. Op sommige plaatsen liggen ze bij tientallen voor het oprapen. Allemaal zijn ze verschillend. Sommige zijn roodachtig van kleur, andere daarentegen laten allerlei streepjes en plekjes zien. In sommige kun je zelfs fossielen vinden. Stenen vertellen een verhaal. Voor iedere kei is dat verhaal weer anders, maar spannend blijft het. Al gauw komt de vraag op wat is het voor steen en hoe oud is hij? Waar komt hij vandaan en is hij misschien van waarde? Vragen kortom, die de steen natuurlijk niet zelf vertelt. Het ‘verhaal’ is verpakt in een soort geheimtaal die je moet kunnen lezen.

Op de tweede woensdagmiddag van de maand is in het Hunebedcentrum de keiendokter aanwezig die stenen bekijkt en daarover allerlei bijzonderheden kan vertellen. Ook als je een vuursteen hebt met misschien wel fossielen erin, wil je weten of dat wel zo is en… hoe oud die zijn. Of wellicht heb je een werktuig uit de prehistorie te pakken. Dat kan in Drenthe ook nog steeds. Wil je meer over je steen weten, kom dan op woensdagmiddag naar het Hunebedcentrum. Je mag gerust een paar stenen meenemen. En… het is voor jong en oud en iedereen die daartussenin zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.