Summerschool Drenthe: IJstijden, keien en hunebedden

0
1134

Heb je altijd al alles willen weten over hunebedden en het ontstaan van het Drentse landschap? Dit is je kans! Dit jaar organiseert de Nederlandse Jeugdbond voor Geschiedenis samen met de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (AWN), het Hunebedcentrum, het Geopark de Hondsrug, de Nederlandse Geologische Vereniging en Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN), een excursiekamp in Drenthe. Tijdens dit zomerkamp gaan we kennis maken met de leuke en spannende verhalen over de hunebedden en het leven in de prehistorie.

Het kamp vindt plaats in en rond het Hunebedcentrum, waar we allerlei activiteiten gaan doen. We gaan bijvoorbeeld helpen bij archeologische experimenten, nemen een kijkje in het Hunebedcentrum, en we brengen een bezoek aan het grootste hunebed van Nederland. Maar ook buiten het museum is genoeg te doen, zoals een fietstocht door het ijstijdlandschap, speuren naar archeologische vondsten, en nog veel meer. Doordat we met meerdere verenigingen dit kamp organiseren, zijn er een hele hoop mensen die ons iets kunnen leren. We zullen begeleiding en uitleg van echte archeologen krijgen, die alle speciale verhalen en plekken in Drenthe op hum duimpje kennen. Er staan alleen maar leuke dingen op het programma, en zelfs een Bonte Avond voor de laatste avond!

Heb je nu al zin in een leuke en spannende prehistorische ontdekkingstocht door Drenthe? Schrijf je nu dan snel in voor dit excursiekamp voordat het vol zit! Kijk ook gelijk even op de website van het Hunebedcentrum: www.hunebedcentrum.nl.

 

Activiteit: Excursiekamp Drenthe: IJstijden, keien en hunebedden
Wanneer: zondag 4 augustus 2013 – zaterdag 10 augustus 2013
Waar: Hunebedcentrum Borger
Kosten: € 225,00
Leeftijd: 9-15
Bijzonderheden: 
  • Zodra je aanmelding binnen is krijg je een ontvangstbevestiging. Een bijzonderhedenlijst en paklijst ontvang je later.
  • LET OP: Dit kamp is voor zowel junioren als medioren!
Meer info bij Willem Jespers
tel. 06 – 20477265
e-mail zomerkampnjbg@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.