Dag van het Hunebed

0
1021
Dag-van-het-hunebed

Zondag 11 augustus vindt voor de tweede maal het evenement Dag van het Hunebed plaats op het buitenterrein bij het Hunebedcentrum. Naast leuke activiteiten zal op de brink een informatiemarkt worden georganiseerd waar diverse instellingen informatie zullen verstrekken rondom het thema hunebedden.

Staatsbosbeheer, het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap zijn samen de initiatiefnemers van deze speciale dag die in het teken staat van de Drentse hunebedden. Ouders, grootouders en hun (klein)kinderen kunnen meedoen aan allerlei activiteiten die in het teken staan van de prehistorie.
Wandel mee naar de hunebedden met een gids, ontdek het Hunebedcentrum o.l.v. een gids, luister naar de verhalen van het grootste hunebed van Nederland, leer steenwerpen, beleef het leven in de prehistorie, maak een trechterbeker of bak een oerbroodje. Alles is mogelijk. Er zijn ook diverse routes van wandelen en fietsen beschikbaar. Deelname aan een groot deel van deze activiteiten is gratis. Voor een bezoek aan het Hunebedcentrum moet wel gewoon entree worden betaald.
Locatie: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger.
Voor wie:
 Kinderen en volwassenen
Kosten: gratis (m.u.v. museumbezoek)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.