Hunebedcentrum op Europese Toer

0
1051

Tijdens een officiële en ceremoniële bijeenkomst in Denemarken is door de Raad van Europa de organisatie ”Megalithic Routes”  gecertificeerd als ‘European Route of Megalithic culture’.  Uit handen van een vertegenwoordiger van de Raad van Europa ontving voorzitter Bodo Zehm het certificaat in het bijzijn van de minister van Cultuur van Denemarken op 27 augustus jl.  Megalithic Routes is een initiatief van Deense, Zweedse, Duitse en Nederlandse erfgoedorganisaties om meer te doen met de megalithische monumenten (hunebedden bijvoorbeeld) in de deelnemende landen. Namens Nederland is het Hunebedcentrum één van de initiatiefnemers.

In een bijeenkomst met veel Deense pers werd Nederland vertegenwoordigd door Harrie Wolters, adjunct-directeur Hunebedcentrum en provinciaal archeoloog Wijnand van der Sanden (Provincie Drenthe), die lid is van de wetenschappelijke raad van Megalithic Routes.

Directeur Klompmaker is zeer verheugd over de officiële erkenning. Hij fungeert als penningmeester van de club:  ‘De erkenning maakt de weg vrij voor allerlei educatieve, wetenschappelijke en toeristische activiteiten. Op 21 september wordt b.v. ‘De Nacht van Mythen en Legenden’ georganiseerd in alle vier de deelnemende landen op hetzelfde moment. Het is een stap op weg naar meer. Het publiek zal daar steeds meer van gaan merken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.