Nacht van mythen en legendes

0
1045
Nacht van de mythen en legenden
Zaterdag 21 september 2013

Op zaterdag 21 september organiseert het Hunebedcentrum een wandeling langs zes hunebedden, een aantal grafheuvels en het landschap van het Geopark de Hondsrug. Het wordt een wandeling waar mensen individueel of in groepen aan kunnen deelnemen. Onderweg gebeurt er van alles. Op sommige plaatsen wordt door iemand een mythe verteld, op een andere plaats wordt een kleine theatervoorstelling over een legende opgevoerd, op weer een andere plaats kan een tovernaarsborrel gedronken worden, enz. In en buiten het Hunebedcentrum vinden allerlei kleine activiteiten plaats, er is dus altijd wat te beleven bij de start en bij de finish.

De wandeling duurt normaal gesproken zo’n twee uur maar als iedereen deelneemt aan alle kleine activiteiten duurt de route veel langer. Iedereen kan de wandeling in zijn eigen tempo maken.

De wandeling kan worden gestart tussen 19.00 en 21.30 uur in de avond. Als de mensen arriveren bij het Hunebedcentrum zullen ze zien dat het grootste hunebed van Nederland verlicht is met fakkels.

D27 by night. Photo Oebele Gjaltema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.