Donatie aan Hunebedcentrum, Borger – Drenthe

0
1131

Hunebedcentrum gaat in 3-D dankzij donatie Nationale-Nederlanden

“Hunebedcentrum in Borger is alweer de vijfde winnaar van de actie ‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’ van Nationale-Nederlanden. Directeur Hein Klompmaker van het centrum ontvangt op woensdag 12 maart uit handen van communicatiemanager Carola Ticheler-Snabel de bijbehorende cheque van € 2.500,-. “
De donatie is een welkome ondersteuning voor expositie- en educatieve doeleinden. Met de gift wordt namelijk een 3D printer aangeschaft waarmee replica’s worden gemaakt van prehistorische, archeologische voorwerpen.

Het geheim achter je kei

Hunebedcentrum is uitermate verguld met de gift. Directeur Klompmaker: “Als museum hebben we geregeld replica’s nodig. Daarmee kunnen we het publiek aanschouwelijk verrassen met het verhaal achter de potten, bekers, gereedschap, wapens en sieraden uit de grafkamers. Met de aanschaf van een 3D printer kunnen we die voorwerpen reproduceren met het duurzame printmateriaal van kunststof”. De uitreiking van de cheque vindt niet geheel toevallig plaats tijdens het Stenenspreekuur dat keiendokter Harrie Huisman op 12 maart tussen 12 en 16 uur houdt. Klompmaker: “Iedere bezoeker krijgt dan uitleg over z’n eigen meegebrachte steen of kei en wie weet schuilt er wel een heel bijzonder verhaal achter”!

‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’

Nationale-Nederlanden startte begin 2013 via Facebook een landelijke zoektocht naar mooie initiatieven en objecten die al jarenlange onlosmakelijk verbonden zijn met de uitstraling en sfeer van hun omgeving. Nationale-Nederlanden wil deze monumenten en lokale initiatieven de aandacht en erkenning geven die ze verdienen. Maar het gaat daarbij ook en vooral om mensen. Deze actie onderstreept het belang van een goede oudedagsvoorziening en om nu al na te denken over later.

==========================================================================

Datum: Woensdag 12 maart
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, Borger

Meer weten kijk op Nationale Nederlanden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.