Hunebedcentrum ontvangt cheque van € 2500,-.

0
972

“Hunebedcentrum in Borger is alweer de vijfde winnaar van de actie ‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’ van Nationale-Nederlanden. Directeur Hein Klompmaker van het centrum ontvangt op woensdag 12 maart uit handen van communicatiemanager Carola Ticheler-Snabel de bijbehorende cheque van € 2.500,-. “

Directeur Hein Klompmaker van het centrum was ‘kei-blij’ zoals hij verklaarde. Hunebedcentrum is alweer de vijfde winnaar van de Nationale-Nederlanden actie ‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’. Het centrum was voorgedragen op de Facebook-pagina van Nationale-Nederlanden. De gift zal worden aangewend voor de aanschaf van een 3D Printer.

Aanschaf van 3D printer voor educatieve en expositiedoeleinden
“De donatie wordt goed besteed”, vertelt directeur Hein Klompmaker. “Als museum hebben we geregeld replica’s nodig. Daarmee kunnen we het publiek aanschouwelijk verrassen met het verhaal achter de potten, bekers, gereedschap, wapens en sieraden uit de grafkamers. Met de aanschaf van een 3D printer kunnen we die voorwerpen reproduceren met het duurzame printmateriaal van kunststof”. De uitreiking van de cheque vond niet geheel toevallig plaats tijdens het Stenenspreekuur dat keiendokter Harrie Huisman op 12 maart tussen 12 en 16 uur hield. Klompmaker: “Iedere bezoeker kreeg daar uitleg over z’n eigen meegebrachte steen of kei en het verhaal achter z’n kleinood”.

‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’
De donaties van Nationale-Nederlanden zijn onderdeel van een in 2013 gestarte campagne waarin wordt gewezen op het belang om – juist nu – na te denken over een goede oudedagsvoorziening. Daarbij zet Nationale-Nederlanden in op initiatieven en objecten die al jarenlang onlosmakelijk verbonden zijn met de uitstraling en sfeer van hun omgeving en daarmee het leven veraangenamen. Iedereen kan zijn favoriet voordragen op de facebookpagina van Nationale-Nederlanden die vervolgens elke maand uit de voorstellen het initiatief kiest dat daarbij het beste past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.