HUNEBEDCENTRUM VERNIEUWT

0
898

Het Hunebedcentrum in Borger is druk doende met het vernieuwen van haar expositie voor het publiek. Onderdeel van de vernieuwing is het project HunebedXperience dat aanstaande vrijdag 7 maart officieel wordt gepresenteerd. De opening zal worden verricht door Jur Stavast, voorzitter van het regionale BSP-Fonds.

Bij HunebedXperience beleven bezoekers via nieuwe media als tablets en smartphones hoe het grote hunebed er oorspronkelijk uitzag en hoe er een prehistorische begrafenisritueel kan hebben plaatsgevonden. Daarnaast speelt een game, zowel binnen in het museum als buiten op het omliggende terrein een belangrijke rol in de publiekspresentatie. Centraal in de presentatie van verhalen staat ‘Professor van Gniffelen’, die de archeologische kennis met het publiek deelt, maar ook informatie uit de eerste hand door stripheld Arin en jeugdidool Oek vindt zijn weg naar de verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën.

Op vrijdag 7 maart aanstaande opent Jur Stavast, voorzitter van het BSP-fonds de nieuwe attractie. Naast het BSP-fonds is deze vernieuwing mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, het Lukkin-Folkertsfonds en RABO Borger-Klenckeland.

Directeur Hein Klompmaker is tevreden met de vernieuwing: “We staan op het punt om in de komende tijd het Hunebedcentrum op onderdelen te vernieuwen, zowel binnen als buiten. HunebedXperience is een mooi voorbeeld van hoe die wisselwerking gestalte kan worden gegeven”.

U wordt van harte uitgenodigd de presentatie bij te wonen. De presentatie begint 7 maart om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.