Art-event bij het Hunebedcentrum in Borger

0
972

 

BORGER – Op zondag 4 mei van 11:00 tot 17:00 uur wordt het eerste Art-event bij het Hunebedcentrum in Borger gehouden. Deze locatie leent zich perfect voor een kunstevenement. Vele kunstvormen zijn natuurlijk al millennia oud! 

In de prehistorie werden kunstobjecten gemaakt van allerlei materialen. Ook werden de gebruiksvoorwerpen zo kunstig gemaakt dat wij nu nog de objecten bekijken als kunstobjecten. Denk maar eens aan de prachtig versierde potten trechterbekeraardewerk of de bijzonder geslepen bijlen. Tegenwoordig wordt kunst niet meer als gebruiksvoorwerp gezien, maar als sier- en kunstobject, denk aan keramiek en beeldhouwen.

Ook sieraadontwerpers maken gebruik van materialen uit vervlogen tijden zoals diverse stenen al dan niet in het moedergesteente, maar ook fossielen en versteend hout. Een ander populair materiaal is barnsteen. In deze versteende hars zijn vaak insluitsels te vinden met daarin insecten.

Naast diverse kunstvormen en sieradenontwerpers kunt u tijdens het evenement kennismaken met “modernere” kunst zoals schilderijen, grafiek, objecten van diverse materialen, glas, vilt en handgemaakte leren tassen. Kortom voor elk wat wils.

U bent van harte welkom van 11:00 tot 17:00 uur , de entreeprijs bedraagt € 3,50 p/p (kinderen tot 16 jaar zijn gratis) incl. kleurrijk programmaboekje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.