Op vrijdag 25 april a.s. wordt in het Hunebedcentrum in Borger het boek ‘Keien, het goud van Drenthe’, geschreven door Bertus Liewes, gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door burgemeester Marco Out van gemeente Borger- Odoorn. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en is toegankelijk voor iedereen, die geïnteresseerd is.

‘Keien, het goud van Drenthe’ verschijnt in de Hunebedreeks, die in een nieuw jasje is gestoken. Auteur Bertus Liewes, bekend van zijn bijdragen aan het lokaal-historisch tijdschrift ‘De zwerfsteen’ en het provinciaal-historische magazine ‘Waardeel’ gaat in zijn boek in op de betekenis van keien in de geschiedenis van Drenthe. Hij belicht daarbij vooral het gebruik en de behoefte aan keien in de historische periode van Drenthe.

‘’Ik hoop dat de keienhandel uit vooral de 18de en 19de eeuw op de Hondsrug door dit boek uit de vergetelheid gehaald is en dat het de belangstelling krijgt die het mijnsinziens verdient’’ , aldus de auteur. Wat dat betreft wordt Liewes op zijn wenken bediend: een speciale tentoonstelling met dezelfde titel is in het Hunebedcentrum nog te zien tot eind augustus 2014.

Vorig artikelOntdek de Hondsrug te voet en te fiets
Volgend artikelPrehistorische Koningsspelen bij het Hunebedcentrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.