Hunebedcentrum voor even terug in Vikingtijd

0
1302

Bij het Hunebedcentrum in Borger wordt op zaterdag 7 en zondag 8 juni een Vikingweekend gehouden. Vikingen zijn bij ons vooral bekend vanwege hun mooie houten schepen, krijgslust en internationale handel.

Het publiek kan tussen 11.00 en 16.00 uur kennismaken met verschillende typische Vikingactiviteiten, zoals Vikingspelletjes, verkleden en zwaardvechten. Kom kijken naar het werk van de smid, luister naar historische muziek en stel vragen aan de krijgers die er rondlopen. Re-enactors toveren de geschiedenis weer tot leven met het uitoefenen van ambachten. Bovendien zal er op het terrein een markt zijn met historisch koopwaar zoals handgemaakte glazen kralen, drinkhoorns, smeedwaar en sieraden. Bij de kraam met eten en drinken kunt u typische Vikingspecialiteiten proeven. Het weekend zal worden afgesloten met de ‘Viking games’, een wedstrijd waarin jong en oud hun Vikingeigenschappen kunnen laten zien.

Het evenement vindt plaats op het omheinde terrein naast het museum dat te vinden is aan de Bronnegerstraat 12.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.