Opening Oertijdpark bij Hunebedcentrum

0
1405
Op het terrein van het Hunebedcentrum wordt op 28 juli het Oertijdpark geopend. Hier kunnen bezoekers ‘terug naar de oertijd’. Voor 1,50 euro extra kunnen bezoekers dit jaar de nieuwe attractie bezoeken.
Op het terrein staat al een boerderij uit de steentijd. Daar komt binnenkort nog een boerderij uit de bronstijd bij. Die wordt momenteel gebouwd. Verder kunnen bezoekers wandelen door 150.000 jaar geschiedenis via een route met daarlangs een rendierjagershut, een hut uit de midden steentijd, een veenbrug en meerdere objecten uit de prehistorie. Ook kunt u het blote voetenpad verkennen, een vlindertuin bezichtigen en nog veel meer.
Nu al is te zien hoe de bronstijdboerderij, een replica van een boerderij die vlak bij Borger is gevonden door archeologisch onderzoek, wordt gebouwd. Over vier weken is de boerderij klaar.
Het Hunebedcentrum sluit met deze attractie aan bij Geopark de Hondsrug. In het geopark staat het verhaal van het Hondsruggebied centraal. Door deze nieuwe attractie kunnen inwoners en toeristen de geschiedenis van het Hondsruggebied ervaren. Een verhaal van 150.000 jaar oud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.