Hein Klompmaker: nieuwe voorzitter Megalithic Routes

0
1309
hein klompmaker, sprekend

Vorige week is in het Hunebedcentrum de Europese organisatie ‘Megalithic Routes’ neergestreken. Op de jaarvergadering is Hein Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum te Borger, benoemd tot voorzitter. Aan hem de taak om de organisatie een stap verder te krijgen en er voor te zorgen dat het er meerdere Europese landen zich aansluiten.

Megalithische monumenten, wat eigenlijk betekent monumenten gemaakt van grote stenen in de prehistorie, komen in de meeste landen van Europa voor. De hunebedden van Drenthe behoren daartoe. Een aantal jaren geleden zijn partijen in Duitsland, Denemarken, Zweden en Nederland begonnen zich te verenigen in een nieuwe organisatie –  ‘Megalithic Routes’. Het doel is om de vele prehistorische bouwwerken gemaakt van grote stenen met elkaar te verbinden door middel van routes, informatie, musea, kennis en educatie.

In 2013 is de nieuwe organisatie officieel erkend door de Raad van Europa en is het onderdeel geworden van de Culturele Routes van Europa. ‘Megalithic Routes’ is nu een van de 25 officiële routes van Europa. Vorige week in Borger is besloten om een volgende stap te zetten. Er worden nieuwe instellingen en musea in Europa gezocht die zich willen aansluiten bij ‘Megalithic Routes’. Vanuit een aantal landen is al positief gereageerd, zoals Spanje, Portugal, Groot-Brittannië en zelfs Turkije. Het is aan de nieuwe voorzitter, Hein Klompmaker, om daar een slag in te maken.

Voor meer informatie over Megalithic Routes zie www.megalithicroutes.eu

hein klompmaker, sprekend

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.