Mysterie Hondsrug ontrafeld

0
3499
onstaan-hondsrug

De afwijkende vorm van de Hondsrug leidde nog in de vorige eeuw tot zeer uiteenlopende verklaringen voor het ontstaan ervan. Waar de een ’n stuwwal zag, dacht een ander aan een keileemrand en een derde aan een rivierstelsel ontstaan door een breukenpatroon in de diepe ondergrond. Ze hebben het allemaal mis, blijkt uit onderzoek van fysisch-geograaf Enno Bregman. Han Oomen (Aardse zaken journalistiek) heeft hier een prachtig artikel aan gewijd in het tijdschrift Geografie.

Klik hier voor het hele artikel

Klik hier voor het hele artikel (pdf)

Artikel is afkomstig uit “Geografie – november/december 2014”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.