Erfgoed en geluk

0
3154

Erfgoed en geluk

Hoe vaak constateren wij niet dat de werkelijkheid nog veel interessanter, zelfs spannender is, dan welke fantasie of fictie dan ook? Maar dan moet je het wel zien, weten, erover lezen, en het kunnen meebeleven. Voor een museum als het Hunebedcentrum geldt dan dat er vaak leuk en positief nieuws te melden valt. Voor kranten, radio en tv is het meestal niet opportuun om er aandacht om te besteden. Nieuws is immers vooral slecht nieuws: rampen, oorlogen, economische zorgen, epidemieën hebben altijd voorrang. Nieuws met wat meer body, waar je wat langer over doet om het te lezen, dat je wat meer tot nadenken stemt, dat vooral een positieve inslag heeft, wordt steeds meer verdrongen uit de heersende media. Het Bruto Nationaal Product krijgt de pennen meer in beweging dat het Bruto Nationaal Geluk. Het is om die reden, dat wij voor iedereen, die geïnteresseerd is en voor wie niet bang is om soms eens wat ingewikkelds te lezen, zijn gestart met ons e-magazine ‘Hunebed nieuwscafé’.

Wij kunnen er veel mee. Wij kunnen uitvoerig ingaan op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van archeologie, geologie, museologie, onderwijs en erfgoed. Wij kunnen nieuwe uitgaven aankondigen, eerste hoofdstukken publiceren, recensies schrijven, filmpjes over prehistorische experimenten in het verhaal rijgen, laten weten wat er op het wereldtoneel allemaal speelt, als het gaat om prehistorie, archeologie en hunebedden. Wij kunnen onze activiteiten uitvoerig vooraf toelichten, zodat iedereen meer weet dan alleen een schreeuwerige titel, die vaak de lading niet dekt en … Wij kunnen met u over en weer contact leggen. U kunt reageren, iets inzenden, u aanmelden voor een activiteit, kritiek uiten. Het is allemaal ‘interactief’ (zo heet dat tegenwoordig).

Wij denken dat ons e-magazine veel geïnteresseerden zal trekken. Soms valt het echter niet mee om anderen mee te krijgen, te overtuigen van de waarde van je ideeën. De eerste sceptici hebben zich al gemeld. Aan ons en aan u om het positieve te laten zegevieren. Er is al genoeg ellende in de wereld en daar horen, zien en lezen wij elke dag al over. Cultuur en erfgoed gaan echter doorgaans over hele andere dingen. Dingen waarvan een mens een beetje gelukkiger kan worden. Ons e-magazine is bedoeld om een steentje bij te dragen aan ons Bruto Nationaal Geluk.

Veel lees-, kijk- en luisterplezier. Blijf ons volgen, houd contact met ons.

Hein Klompmaker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.