Lezing over de wolf in Nederland

0
1174

Op 12 april wordt om 13.30 in het Hunebedcentrum in Borger een lezing georganiseerd over de wolf door de stichting ‘Wolven in Nederland’.

De wolf….. het woord alleen al roept vele verschillende emoties op. Van bijna een mythisch dier tot het Roodkapje syndroom en alles wat daar tussen zit. Hoezeer het leeft hebben we recentelijk nog gezien met het korte bezoekje van ‘onze’ wolf. De eerste wolf die na 150 jaar Nederland binnen liep was binnen 24 uur ‘wereld’ beroemd en het gesprek van de dag.

Het bezoekje maakte ook duidelijk dat er een hoop vragen zijn rondom de wolf. Wát als de wolf zich daadwerkelijk weer vestigt in Nederland, wat voor gevolgen heeft dat voor de natuur, de mensen, onze huisdieren en de boeren. Deze wolf riep ook vragen op over zijn gedrag, ging het hier om een ontsnapte wolf omdat het dier niet schuw was óf hebben wolven hun gedrag aangepast door veranderde omstandigheden?

Om op deze vragen en nog vele andere inzicht te krijgen hebben wij de stichting ‘Wolven in Nederland’ gevraagd een lezing te komen geven in het Hunebedcentrum.

‘Wolven in Nederland’ is al enkele jaren bezig met het in kaart brengen van de wolven in de landen om ons heen én Nederland voor te bereiden op de komst van de wolf. Recent hebben ze ook het boek “De wolf terug, eng of enerverend’  gepubliceerd. Het boek is verkrijgbaar in onze winkel in het Hunebedcentrum.

Wij hopen u te mogen ontvangen bij deze interessante en leerzame lezing op 12 april om 13.30 in het Hunebedcentrum te Borger, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger. De lezing zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren.

Entree is €5,00 en dat is inclusief een kopje koffie of thee.

Graag vooraf aanmelden bij het Hunebedcentrum. Dat kan door een email te sturen naar hwolters@hunebedcentrum.nl of te bellen naar het Hunebedcentrum (0599-236374)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.