Hunebedbouwers gezocht

0
1278
Figuur 3. Onze hunebedbouwers - de eerste boeren in het noorden van Nederland.

Het Hunebedcentrum zoekt vrijwilligers die als hunebedbouwer, bronsgieter of ijzertijdboer in het nieuwe Oertijdpark willen werken.

Sinds een half jaar is naast het Hunebedcentrum het Oertijdpark geopend. Hier kunnen bezoekers het leven in de prehistorie zien. Er zijn boerderijen uit de prehistorie nagebouwd, er worden akkers ingezaaid met oude gewassen, er is een veenbrug nagebouwd en nog veel meer. Het is een prachtig decor voor bezoekers maar ook voor mensen die het leuk vinden om door middel van ‘levende geschiedenis’ aan de bezoekers te laten zien hoe was in het verre verleden.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn dan kunt u op maandag 1 juni van 11.00 tot 16.00 uur langs komen op onze open dag. Een aantal vrijwilligers die al ontdekt hebben hoe leuk het is om aan ‘levende geschiedenis’ te doen laten u graag zien hoe het in zijn werk gaat.
Wilt u in de tussentijd al wat willen vragen dan kunt u terecht bij Nadine Lemmers, werkzaam bij het Hunebedcentrum. Haar emailadres is nlemmers@hunebedcentrum.nl

Foto Frank Wiersema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.