Weven

2
4168

2 REACTIES

  1. N.a.v. het filmpje `weven` (met Nadine): kaarden heeft 2 betekenissen, 1. het ontwarren van de wol, vuil eruit kammen en de vezels in dezelfde richting leggen en 2. het opruwen van een wollen weefsel. Het gebruik van de kaardebol ( plant) heeft betrekking op betekenis 2. , het opruwen van een wollen weefsel dus.
    De stekels van de kaardebol zijn niet sterk genoeg om wol van vuil en klitten te ontdoen, wel om een wollen stof op te ruwen.

  2. N.a.v. `weven`: de kaardebol is nooit gebruikt voor het kaarden (= vuil verwijderen, ontwarren en vezels in dezelfde richting leggen van ruwe wol). Kaarden heeft 2 betekenissen: 1. de hiervoor genoemde en 2. het opruwen van een wollen weefsel/stof. Het gebruik van de kaardebol heeft betrekking op betekenis 2. , het opruwen dus.
    De stekels van de kaardebol zijn niet sterk genoeg om ruwe wol van vuil te ontdoen en te ontwarren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.