Leven als een hunebedbouwer

0
1486
Figuur 3. Onze hunebedbouwers - de eerste boeren in het noorden van Nederland.

In 1983 peuterde hij als dertienjarige aardewerkscherven uit het grootste hunebed van Borger. Ruim vijfentwintig jaar later schonk hij zijn vondst aan het Hunebedcentrum en nu gaat Borgerder René Edens met zijn gezin een weekend lang leven als een hunebedbouwer op het Oertijdpark van het Hunebedcentrum.

Eten, drinken, slapen, boot maken, vissen, en het verslepen van een reuzensteen. René gaat het allemaal doen. Terug in de tijd betekent voor hem en zijn gezin ook dat zij afstand doen van de geneugten van de 21ste eeuw; geen Iphone, geen horloge, geen bril, geen aansteker en geen kleding. Dat laatste is ook weer niet helemaal waar: het gezin Edens zal in prehistorische kledij gestoken worden.

U kunt de belevenissen live volgen in het weekend van 6 en 7 juni a.s. Van de wederwaardigheden worden filmopnames gemaakt door Moomba-media uit Groningen. Later deze maand worden de films in vijf afleveringen uitgezonden door RTV-Drenthe.

https://youtu.be/6kx4Pb7_0CY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.