Lezing: Het grootste grafveld uit de tijd van de hunebedbouwers in Dalfsen

0
1189

Lezing over het grootste grafveld uit de tijd van de hunebedbouwers in Dalfsen.

De eerste indrukken van een opgraving die nieuwe inzichten biedt in het onderzoek naar het volk van de hunebedden.

Op zondag 20 september om 14.30 wordt in het Hunebedcentrum te Borger een presentatie gegeven door Dr. Henk van der Velde van het Archeologisch Dienstencentrum (ADC) uit Amersfoort over het grootste grafveld uit de tijd van de hunebedbouwers in Dalfsen.

In de eerste helft van dit jaar is er een grootse opgraving geweest in de buurt van Dalfsen. De resultaten zijn verbluffend. Nog nooit eerder is er een grafveld uit de tijd van de hunebedbouwers gevonden van dit formaat. Het onderzoek is nog in volle gang maar Dr. Henk van der Velde laat ons alvast de resultaten zien tot nu toe met spectaculaire beelden. De resultaten geven een nieuw beeld over het leven van het volk van de hunebedden.

De kosten per lezing zijn 5 euro, inclusief een kop koffie/thee. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

U kunt zich opgeven via email: hwolters@hunebedcentrum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.