EEN NIEUWE OEK: OEK EN OPA

0
1088

EEN NIEUWE OEK: OEK EN OPA

– Hunebedcentrum continueert Oek-serie –

Op vrijdagmiddag 23 oktober a.s. vanaf 16.00 uur wordt tijdens het openingsfeest van het Borgerder Plein ‘Oek en Opa’ gepresenteerd. ‘Oek en opa’ is het vijfde boek in de serie ‘De wereld van Oek’, dat de belevenissen van een zesjarig kind van hunebedbouwers vertelt. Burgemeester Jan Seton zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van auteur Hein Klompmaker, in het dagelijks leven directeur van het Hunebedcentrum te Borger.

‘Oek en opa’ vertelt het verhaal van een bijzondere ontdekking door Oek, die vader en opa tot nadenken hebben gestemd. Hoe kan het toch dat het gras op een koeienvlaai hoger groeit, dan er naast? En opa, hoe gaat het met hem? Oek maakt zich zorgen, want opa is ziek. Hoe dat allemaal afloopt vertelt ‘Oek en opa’, deel vijf in de serie ‘De wereld van Oek’.

Oek en opa is een co-productie van illustrator Roelof Wijtsma uit Groningen en auteur Hein Klompmaker uit Borger. Beide vormen een goed op elkaar ingespeeld team, getuige de eerste vier delen in de serie. Het Hunebedcentrum treedt op als uitgever en heeft ook de zorg op zich genomen voor de derde (her-)druk van deel 1 ‘Kind van de hunebedbouwers’, dat al geruime tijd was uitverkocht.

‘De wereld van Oek’ is als serie compleet en uitgebreid en in prijs verlaagd. De boeken zijn o.a. te koop bij Bruna in Borger en in de museumshop van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.