Heel lang geleden zag ik mooie foto’s van hunebedachtige monumenten op het Italiaanse eiland Sardinië. Sinds ik die foto’s heb gezien heb ik de wens gehad om daar een keertje heen te gaan. Dus besloten mijn vrouw en ik om maar eens een weekje op pad te gaan. We hebben een hotel geboekt in Castelsardo, een prachtig plaatsje met een Middeleeuws kasteel en hebben hier een auto gehuurd. Een auto is van wezenlijk belang om het eiland te kunnen verkennen en noodzakelijk om de megalithische monumenten op te zoeken want die liggen vaak goed verscholen in het landschap.
Sardinië is een groot eiland en onmogelijk om in een week te verkennen dus besloten we om in het noorden te blijven. Aangezien op het eiland, en zeker ook in het noorden, zo ongelofelijk veel monumenten liggen moet je zelfs voor dit stukje van het eiland al keuzes maken. Het is onmogelijk om alles te zien.

Het eerste waar we graag heen wilden is de omgeving ten noorden van Olbia. Daar, bij Li Lolghi en Coddu Vecchiu, liggen de hunebedachtige monumenten die ik lang daarvoor op een foto had gezien.

kaart3
Kaart Sardinie, de rode stip is de plek waar de Tomba di Giganti liggen.

Ze noemen de hunebedachtige monumenten op Sardinië “Tomba di Giganti’. De graven zijn gebouwd in de Bronstijd, door de Bonnanaro cultuur (2.200-1.600 v. Chr.) en zijn daarmee een stuk jonger dan onze hunebedden.

Hieronder ziet u een foto impressie van onze reis naar de Tombi di Giganti.

giga1

giga6

 

giga3

giga4

giga5

Niet ver van Li Lolghi ligt Coddu Vecchiu. Ook daar liggen prachtige monumenten waaronder een Tomba di Giganti.

tom1

tom3

tom4

tom5

tom6

tom7

tom8

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.