Drie wetenschappers uit Exeter in Engeland gaan experimenteren bij Hunebedcentrum

0
1062

Drie wetenschappers van de universiteit van Exeter in Engeland komen dit weekend naar het Hunebedcentrum om archeologische experimenten uit te voeren. Ze gaan een paar dagen leven in het Oertijdpark en gaan daar prehistorische vaardigheden uitvoeren waaronder het bewerken van leer en textiel. Bezoekers kunnen zien hoe ze hun experimenten uitvoeren en kunnen uiteraard vragen stellen. Ook zullen ze laten zien wat je in de archeologie met 3d-printers kunt doen.

Het bezoek van Linda Hurcombe en collega’s vindt plaats in het kader van het internationale project Openarch waar het Hunebedcentrum deel van uitmaakt. Openarch is een samenwerking van tien archeologische organisaties uit negen Europese landen. Samen willen we laten zien hoe je door middel van archeologische experimenten nieuwe inzichten krijgt en dat ook vooral laten zien aan de bezoekers. De meeste partners zijn archeologische openluchtmusea. Sinds 2013 heeft ook het Hunebedcentrum een openluchtgedeelte met een prehistorische beleving: het Oertijdpark.

In het Oertijdpark krijgen bezoekers een beeld van de prehistorie. Er staan onder andere boerderijen uit de Steentijd, Bronstijd en IJzerstijd inclusief akkers, een veenweg, een hut uit de midden-steentijd en een rendierjagershut. Regelmatig vindt er zogenaamde levende geschiedenis plaats waardoor bezoekers een goed beeld krijgen van het dagelijks leven in de prehistorie. De experimenten uitgevoerd door de Universiteit van Exeter zijn een mooie aanvulling op de activiteiten.

De experimenten zijn te zien op zaterdag 28 en zondag 29 november van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 

Dit project is gefinancieerd met steun van de Europese Commissie. Deze publicatie  [communicatie] reflecteert de meningen van de auteur, en de Commissie kan niet verantwoordelijk voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de daarin opgenomen informatie worden gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.