Als je, zoals ik, geboeid bent door oude culturen en megalithische monumenten dan combineer je je vakantie met plekken waar deze voorkomen. In de voorgaande artikelen heb ik al iets gezegd over hunebedachtige monumenten en nuraghi op Sardinië.  Er is echter nog meer op Sardinië te vinden, waaronder de necropoli oftewel prehistorische begraafplaatsen met graven uitgehakt in steen.
Er zijn er meerdere op Sardinië en ze zijn bijna net zo oud als onze hunebedden in Drenthe. Ze zijn gebouwd door de Oziericultuur (tussen 3500 en 2800 v. Chr). Onderstaande foto’s geven een impressie.

ne1ne3ne4necro1

necro3necro2necro4necro6necro5necro7necro9necro10necro11

Vorig artikelKei-snijden
Volgend artikelDrie wetenschappers uit Exeter in Engeland gaan experimenteren bij Hunebedcentrum
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.