Als je, zoals ik, geboeid bent door oude culturen en megalithische monumenten dan combineer je je vakantie met plekken waar deze voorkomen. In de voorgaande artikelen heb ik al iets gezegd over hunebedachtige monumenten en nuraghi op Sardinië. Er is echter nog meer op Sardinië te vinden, waaronder de necropoli oftewel prehistorische begraafplaatsen met graven uitgehakt in steen.
Er zijn er meerdere op Sardinië en ze zijn bijna net zo oud als onze hunebedden in Drenthe. Ze zijn gebouwd door de Oziericultuur (tussen 3500 en 2800 v. Chr). Onderstaande foto’s geven een impressie.

ne1ne3ne4necro1necro3necro2necro4necro6necro5necro7necro9necro10necro11

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.