De prehistorie is soms niet ver weg

0
4497

Soms kom je op je op plekken waar de prehistorie nog voelbaar is. Voor het eerst had ik dat toen ik in de jaren negentig op bezoek was in de Baliemvallei op Irian Jaya in Indonesie. Mensen wonen in hutten die vergelijkbaar zijn met hetgeen wij, in Europa, bouwen in onze prehistorische open lucht musea.

Dani-village-Papua
Baliemvallei Irian Jaya Indonesie

Onlangs was ik op reis in Ethiopië en kreeg ik weer dat gevoel. We liepen door dorpjes waarvan de huizen overeenkomsten hebben met het Oertijdpark dat we onlangs bij het Hunebedcentrum hebben gebouwd. Het land wordt op een vergelijkbare manier bewerkt, de huizen zijn van steen, leem en riet, de dieren staan in dezelfde huizen waar de mensen slapen en de potten waar ze hun voedsel in bewaren zijn van gebakken klei. Dan ineens is de prehistorie niet ver weg. Sterker nog, het is maar zes uur vliegen. Dat zet je toch aan het denken……..

e8
Dorpje in Ethiopie
e7
Dorpje in Ethiopie
e1
Bewerken van land in het Simien gebergte in Ethiopie
e6
Voorraad potten
e3
Gedroogde koeienmest wordt gebruikt als brandstof
e11
Huizen worden gemaakt van stenen, riet, leem en mest
e5
Een afscheiding voor het vee in het huis waar de mensen ook wonen
e4
Dorpje in Ethiopie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.