IJstijdenwandeling door het winterse landschap

0
1265

Op de woensdagen 23 en 30 december van 11.00-17.00 organiseren Sabine Lotte van Wijk Cultureel Advies en het Hunebedcentrum de IJstijdenwandeling. Trotseer de kou en beleef de ijstijden op onvergetelijke wijze. Speur naar zwerfstenen, onderzoek de hunebedden, ontdek de pingoruines, luister naar de verhalen van de gids en proef de ijstijden.

Met de muts diep over de oren tegen de gure wind en de sneeuw krakend onder de schoenen is dit de ideale dag voor een leuke wandeling met als thema ‘de ijstijden’. Trotseer de kou en beleef de ijstijden op onvergetelijke wijze. Langs de routes inde omgeving van Drouwen, Ees en Borger zullen de gidsen u de mooiste verhalen vertellen en op de locaties zal u de ijstijden kunnen proeven.

Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u de wandelroute ophalen bij het Hunebedcentrum of een van de andere startlocaties. Wij zorgen voor een ‘ijzige’ sfeer. Honden zijn toegestaan, met uitzondering van museum, restaurant en de zandvlakte Drouwenerzand.you De gehele wandeling is 22 kilometer lang, maar er kan ook gekozen worden voor een kortere versie van 12 of 8 kilometer.

De kosten bedragen €2,50 per persoon (v.a. 4 jaar) en hiervoor ontvangt de wandelaar een routeboekje met kortingsbonnen om in te leveren bij de drie bedrijven en een aantal gidsen zullen op diverse plekken in het landschap staan en wat vertellen over het gebied waar de wandelaars zich op dat moment bevinden.

Kosten: volw. en kids € 2,50 p.p. inclusief routeboekjes met kortingsbonnen
(kinderen: 0-3 jaar gratis)

Startlocaties:
Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger. 
De Kwartjesberg, Gasselterstraat 9, 9533 PC Drouwen.
Land van Bartje, Buinerweg 8, 9536 PG Ees.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.