Hunebedcentrum en Huus van de Taol slaan handen ineen

0
2874

Het Hunebedcentrum in Borger en het Huus van de Taol in Beilen gaan meer samenwerken. Hierbij valt te denken aan Drentstalige rondleidingen, een cursus Drents en de verkoop van Drentse producten in de winkel van het Hunebedcentrum.

Het idee komt van het Huus van de Taol en het Hunebedcentrum was meteen enthousiast.

Drentstalige gids
Het Hunebedcentrum wil bijvoorbeeld een Drentstalige gids aan kunnen bieden. Op deze manier kan de bezoeker naast de gebruikelijke Nederlands-, Engels- en Duitstalige rondleidingen, eens wat anders proberen. “Wij zien het dan ook echt als een verrijking van ons aanbod. Op deze manier kunnen wij als museum in Drenthe een steentje bijdragen aan het behoud van de Drentse cultuur”, zegt Harrie Wolters van het Hunebedcentrum.

Drentse spoedcursus
Ook lijkt het beide partijen een goed idee om toeristen, maar ook Drenten, een spoedcursus Drents aan te kunnen bieden. “Door op een luchtige manier de bezoeker met het Drents in aanraking te laten komen, kunnen we laten zien dat het Drents een hele mooie taal is!”, aldus Erwin Kikkers van het Huus van de Taol. “Denk bijvoorbeeld aan het woordje ‘moi’. Wanneer kun je dat gebruiken? Juist, de hele dag door!”

Winkel
In de winkel het Hunebedcentrum zijn vanaf nu ook meer Drentse producten te vinden. Zoals mutsen met opdruk ‘koppakking’, t-shirts met de tekst ‘Tegen mij kuj Drents praoten’, mokken met Drentse woorden, dienbladen, boeken, enz. enz. enz.

Ontwikkelen
Vanaf nu komen het Hunebedcentrum en het Huus van de Taol regelmatig bij elkaar over de vloer om de Drentstalige gidsen op te leiden en om de spoedcursus Drents te ontwikkelen. Binnenkort kunnen mensen daarvoor dus terecht bij het Hunebedcentrum in Borger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.