Hunebednieuwscafe binnen een jaar al meer dan 100 artikelen

0
2323

In april vorig jaar is het Hunebedcentrum begonnen met een eigen magazine. Niet op papier maar gratis te volgen op het internet. Wie zoekt op www.hunebednieuwscafe.nl ziet dat er al veel artikelen op staan. In maart is het honderdste artikel verschenen. Steeds meer mensen weten het magazine intussen te vinden.

De reden dat het magazine is verschenen is dat we merken dat er steeds meer behoefte komt aan inhoudelijke informatie over de onderwerpen waar het Hunebedcentrum zich mee bezig houdt. Deze onderwerpen zijn allemaal gelieerd aan de hunebedden, zoals de Hondsrug, de prehistorie en ijstijden. Ook is er een categorie toegevoegd met als titel ‘hunebedhunters’, dat gaat over de reizen die de auteurs maken naar gebieden buiten Drenthe waar ook megalithische monumenten of verwante thema’s zijn te vinden. De artikelen zijn er in allerlei soorten, van korte artikelen tot ‘longread’ en van columns tot foto essays.

Het afgelopen jaar hebben steeds meer auteurs zich aangemeld en hebben artikelen geschreven. Dat varieert van experimentele archeologie tot bijzondere keien in de keientuin, van graanspiekers in Senegal tot een vernieuwde hunebedles. Een van de artikelen is intussen al meer dan 11.000 keer gelezen.

Het werkt heel eenvoudig. Mensen kunnen zich aanmelden via de homepage. Het enige wat ingevuld hoeft te worden is een naam en een e-mailadres, daarna wordt een bericht gestuurd bij ieder nieuw artikel dat verschijnt. Ook is het mogelijk om het te volgen via facebook en twitter.

Ook het komend jaar zullen weer vele nieuwe artikelen verschijnen. We werken intussen ook aan een fysieke uitvoering van het Hunebednieuwscafe door onze auteurs presentaties en lezingen te laten geven over hetgeen ze geschreven hebben. Het is allemaal te volgen via www.hunebednieuwscafe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.