Europese dag van de Megalithische Cultuur

0
2683

In 2009 is in Duitsland in de omgeving van Osnabruck en Oldenburg de ‘Strasse der Megalithkultur’ van start gegaan. Dat is een autoroute van een paar honderd kilometer die langs hunebedden, prehistorische landschappen en musea gaat. Het verbinden van de monumenten stond centraal.

strasse der megalithitkultur
Strasse der Megalithkultur

In 2011 is vanuit Osnabruck het idee opgepakt om ook in andere gebieden in Noord Europa hunebedden met elkaar te gaan verbinden tot routes. In 2012 heeft dat gevolg gekregen in een nieuw samenwerkingsverband onder de naam Megalithic Routes. Partijen uit Duitsland, Denemarken, Nederland, Zweden, Groot Brittannie en Portugal doen mee in dit netwerk. In 2013 is Megalithic Routes onderdeel geworden van de Cultural Routes of Europe. De routes aangesloten bij de Cultural Routes of Europe zijn officieel goedgekeurd door de Raad van Europa. Er zijn intussen 33 routes verspreid door Europa. Meer informatie over deze routes is te vinden op http://www.culture-routes.net/

logo megalithic routes
Logo Megalithic Routes

In 2013 is besloten om een nieuw gezamenlijk evenement te starten – de Europese Dag van de Megalithische Cultuur. Altijd op de laatste zondag van april. De bedoeling is dat alle partners van Megalithic Routes op die dag gezamenlijk een mooi aanbod van activiteiten laten zien. Dit wordt intussen al weer een paar jaar georganiseerd en zo ook dit jaar. Op zondag 24 april is het zover.

vuur maken
Levende geschiedenis in Oertijdpark

Bij het Hunebedcentrum worden een aantal activiteiten georganiseerd waar bezoekers, die een toegangskaartje hebben, aan kunnen deelnemen. Zo vertrekt er ieder uur een wandeltocht of een fietstocht met gids langs hunebedden in de omgeving van Borger. In het Oertijdpark zijn de hele dag prehistorische mensen aanwezig die laten zien hoe het leven in de prehistorie was. Meer informatie is te vinden op www.hunebedcentrum.nl.

vuurmaken
Levende geschiedenis in Oertijdpark

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.