Filmopnamen Drents Jeugdboek in Hunebedcentrum

0
3941

Wat hebben film, twee Drentse tieners en een geheime Ridderorde met elkaar te maken?

Alles!

Dat geschiedenis alles, behalve saai is, bewijzen schrijver Allart Hakvoort en mede -schrijver Durk Ytsma. Twee jaar geleden hebben deze collega -verpleegkundigen de handen ineen geslagen en zijn ze begonnen met het schrijven van een superspannend (interactief) jeugdboek “Sargas Bloedstrijd” dat zich afspeelt in het Drenthe van nu en 1536.

Het boek is geschreven in de stijl van Harry Potter, Game of Thrones, Lord of the Rings en Hobbit.

Het gaat over de tieners Anne en Koen die in het Vries van de middeleeuwen belanden. Ze komen terecht bij de Sargas, een geheime Ridderorde uit Bunne, die al eeuwen lang de mens en natuur beschermt tegen het kwaad. Samen met de Sargas moeten ze het opnemen tegen een magiër en zijn bloeddorstige beesten.

Het boek is niet alleen spannend, maar ook nog eens educatief. Door het lezen van het boek leer je veel over de geschiedenis, het cultureel erfgoed en mythen en sagen van Drenthe.

sargas5
Opnames voor de film

Alles wat je in Drenthe vindt komt aan bod. Zo maak je o.a. kennis met de hunebedden, de Etstoel, grafheuvels, drosten,houtwallen, reuzen Ellert en Brammert, pingo ruïnes en het meisje van Yde. Daarnaast leer je veel over het ontstaan van Drenthe en over hoe men vroeger leefde.

Groningen speelt hierin ook een belangrijke rol. De slag bij Heiligerlee van 1536, niet te verwarren met die van 1568, loopt als rode draad door het boek.
De feiten in het boek staan tussen sterretjes, * * zo kan de lezer fictie van non fictie onderscheiden. Voor verdieping kan de lezer gaan Googlen. In de toekomst willen de schrijvers het echt interactief maken. Door middel van smart –phone moeten de feiten in het boek tot leven komen in een You – Tube filmpje.

Ter promotie van het boek wordt er een supervette trailer/teaser gemaakt.
Op 26 juni zijn de eerste spannende scènes gefilmd in het Hunebedcentrum en in en rond de plaats Vries. De rollen worden vervuld door Jochem en Floor uit groep 7 en 8 van CBS de Holtenhoek in Vries.

sargas6
De eerste opnames bij het hunebed

Het boek moet eind 2016 in de winkels liggen. Het is echt een aanrader om te lezen en niet alleen voor tieners in het noorden van Nederland.

sargas4

sargas7

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.