Wie vanaf nu het dorp Borger binnenkomt en over de rotonde in het centrum rijdt ziet op de muur van het nieuwe kantoor van de Tourist Info Hondsrug Drenthe een doek hangen met daarop een afbeelding van Hunebedhoofdstad. Dit is een van de nieuwe initiatieven vanuit het dorp om te laten hoe bijzonder Borger is. Er is geen ander dorp in Nederland waar hunebedden zo prominent aanwezig zijn. Er zijn er 16 in de directe omgeving waaronder het grootste hunebed van Nederland aan de rand van Borger. En uiteraard is er het Hunebedcentrum. Er zullen de komende tijd nog meer acties volgen waaruit blijkt dat Borger de enige Hunebedhoofdstad van Nederland is.

Vorig artikelInformatiegids Hunebedcentrum verschenen
Volgend artikelDe linde, goede grondstoffen en lekker!
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.