Zondag 14 augustus wordt de jaarlijkse Dag van het Hunebed georganiseerd. Stichting het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer en het Hunebedcentrum werken samen om de wereld achter de hunebedden te laten zien. Iedere organisatie werkt op zijn eigen manier met hunebedden. Stichting het Drentse Landschap en Staatsbosbeheer beheren de hunebedden van Drenthe en Groningen, het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van de hunebedbouwers en de hunebedden. Daarom wordt er al jaren samengewerkt. Eén dag per jaar vertellen we samen het verhaal.

Op de Dag van het Hunebed is er op het terrein van het Hunebedcentrum een markt met informatie en een aantal stands waar producten kunnen worden gekocht en geproefd. Ook zijn er gratis wandel- en fietsroutes te verkrijgen. De markt is gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.