‘HET GEHEIM VAN OEK’ IN HET HUNEBEDCENTRUM

0
3335

Op vrijdag 15 juli heeft gedeputeerde Bijl van Provincie Drenthe de tentoonstelling ‘Het geheim van Oek’ in het Hunebedcentrum te Borger geopend. ‘Het geheim van Oek’ vertelt op basis van archeologische gegevens en voorwerpen- en met inleving als methode – het verhaal van een zesjarig hunebedbouwerskind en zijn familie. De tentoonstelling toont de werkelijkheid achter het dagelijks leven in de prehistorie en is gebaseerd op de boekenserie ‘De Wereld van Oek’.

In de expositie staat het verhaal centraal. De prehistorische gebruiksvoorwerpen lichten een tipje van de sluier van het dagelijks leven van de hunebedbouwers op. Vuurstenen bijlen, schrabbers, pijlpunten, maar ook de monumentale hunebedden zelf, geven soms aanwijzingen, soms bewijzen voor het dagelijks leven van boeren in Drenthe van 5000 jaar geleden. Wat is werkelijkheid, wat is fictie, wat weten we, wat veronderstellen we?
In de boekenserie ‘De Wereld van Oek’ wordt getracht de prehistorische werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. In de expositie worden daarbij de achtergronden in beeld gebracht.
De tentoonstelling is geschikt voor kinderen, maar ook voor hun ouders en grootouders. Jong en oud kunnen zich even in de voetsporen wanen van een hunebedbouwer.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door provincie Drenthe, Drents Prehistorische Vereniging, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe en Stichting Albino en zal tot 30 juni 2017 te zien zijn in het Hunebedcentrum.

Tal van activiteiten (lezingen, verslagen, demonstraties en dergelijke) zullen de expositie de komende maanden begeleiden.

oek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.