Hunebedcentrum gaat in augustus ’s avonds open

0
2805

Nieuw!!!

Van 1 t/m 21 augustus is het Hunebedcentrum iedere avond, behalve zondag, open tot 22.00 uur ‘s avonds!

Bezoek het museum en het Oertijdpark of één van onze speciale activiteiten – filmavonden, een Drentse avond of Dichter bij het hunebed. U kunt deze activiteiten heel goed combineren met een Drents buffet.

Het buffet start iedere avond vanaf 17.30. De activiteiten beginnen om 19.30.
De prijs voor een activiteit is 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen (inclusief entree voor het Hunebedcentrum).

De prijs van een Drents buffet is 12,50 euro.

Geef u nu op! Dan kan door maximaal een halve dag van te voren te bellen naar 0599-236374 of te mailen naar info@hunebedcentrum.nl. Geef a.u.b. door bij een activiteit of u dit inclusief een buffet wilt of niet.

U hoeft niet te reserveren als u alleen het museum bezoekt.

De activiteiten:

Dichter bij het hunebed op 2, 9 en 16 augustus.
Bekijk de hunebedden eens door de ogen van dichters. Al honderden jaren lang wordt er geschreven over hunebedden. De mooiste gedichten zijn bij elkaar gezocht en worden voorgedragen door een bekende Drentse dichter. Dit gebeurt op diverse locaties rondom het Hunebedcentrum, waaronder het grootste hunebed, de keientuin en het Oertijdpark.

Drentse avonden op 4, 11 en 18 augustus. Leer in één avond veel over het Drents en ontdek de Drentse cultuur.
Heeft u zich wel eens afgevraagd wat u moet doen als u een Drent tegenkomt, hoe u een Drent groet, wat u vooral niet moet doen, welke gebruiken ze hanteren enz. Op deze avond ontdekt u op een boeiende wijze de Drentse taal en de Drentse cultuur.
Schroom niet, geef u op en kom genieten van een heerlijk avondje Drentse taal en cultuur of zoals de Drenten zeggen: Het kun wal ies alderbarstend nuver worden.”

Er zijn twee verschillende filmavonden:

Familiefilm Oek en de Week van de prehistorie 1, 8, 13, 19 en 20 augustus
Twee films voor het hele gezin. De hoofdfilm gaat over Oek, een jongetje van zes jaar oud die leefde in de tijd van de hunebedbouwers. Hij beleeft allerlei avonturen. In het Hunebedcentrum is dit jaar een tijdelijke expositie over Oek. Dit is goed te combineren met de film.
De tweede film laat de wereld zien van de hunebedbouwers. Deze film is eerder vertoond op RTV Drenthe en is nu in de bioscoop van het Hunebedcentrum te zien.
Kijkwijzerleeftijd: voor alle leeftijden

Filmavond – Quest for Fire 3, 10, en 17 augustus
Deze beroemde film uit 1981 is een klassieker die het verhaal laat zien over de ontdekking van het vuur in het stenen tijdperk. Voor de vroege mens was vuur het kostbaarste bezit. Drie strijders uit een stam van Neanderthalers trekken door het land en ontmoeten tijgers, mammoeten en kannibalistische stammen tijdens hun zoektocht naar de vlam die hun stam is kwijt geraakt. Dit unieke prehistorische avontuur geeft een beeld van de verschillende stammen en hun strijd om het bestaan. Vrijwel zonder dialoog zien we hoe de overgang van beest naar mens begon. De overleving van onze soort staat op het spel.
Kijkwijzerleeftijd: vanaf 16 jaar

Alle activiteiten beginnen om 19.30. Voor die tijd vanaf 17.30 is er de mogelijkheid om een Drents buffet te nemen.

De activiteiten kosten 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen. Dat is inclusief een bezoek aan het Hunebedcentrum.

Opgave voor de activiteiten kan door te mailen naar info@hunebedcentrum.nl of te bellen naar 0599-236374

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.