Met dank aan de ijstijd

0
3103
Dank aan de ijstijd - Drenthe Magazine

Je hebt van die plekjes… Drenthe weet je altijd weer te verrassen… Neem het Stormbos. In het najaar van 1972 vond een van de zwaarste stormen van de afgelopen eeuw plaats. Duizenden bomen legden het loodje. Al die bomen werden opgeruimd maar in een perceel in de boswachterij Exloo bleven ze liggen, als experiment. Ruim veertig jaar later is een uniek stukje bos ontstaan, grillig, mysterieus, een tikje luguber zelfs. De oude stammen gaan schuil onder een dikke laag mos, als reuzen die slapen maar elk moment hun dekens af kunnen gooien. Uit de stammen zijn nieuwe bomen gegroeid, vol levenslust. Zag zo het oerbos in de tijd van de hunebedbouwers eruit? Leuke gedachte om mee te spelen…

> Lees het hele artikel op Drenthe Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.