Niet ver over de grens richting Oldenburg ligt het plaatsje Wildeshausen. Vlakbij ligt een van de grootste prehistorische grafvelden van Noord Europa. Er liggen meer dan 500 grafheuvels op een terrein van 40 hectare. Het grafveld ligt langs de zogenaamde Strasse der Megalitkultur, een route van meer dan 300 kilometer tussen Oldenburg, Meppen en Osnabruck. Deze route verbindt voornamelijk de vele hunebedden in het gebied maar komt dus ook langs een enorm groot grafveld met grafheuvels uit de bronstijd en de ijzertijd. (zie ook http://www.strassedermegalithkultur.de/de/station-26-pestruper-graeberfeld)

pestrup

NSG_WE_0624bcc5fa64b349

pest3
Het Pestruper Grafveld is onderdeel van de Strasse der Megalitkultur

De graven die hier liggen zijn graven voor individuele personen, voornamelijk in de vorm van crematies waarvan de resten zijn bewaard in urnen.

pest4
Iedere heuvel is een grafheuvel uit de bronstijd of de ijzertijd
pest5
Iedere heuvel is een grafheuvel

Er loopt een wandelroute over het terrein. Mocht u in de buurt zijn dan is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken, u kunt het uiteraard ook heel goed combineren met een bezoek aan de hunebedden die hier in de buurt liggen (zie artikel https://www.hunebednieuwscafe.nl/2016/08/hunebedden-bij-oldenburg/ )

heide pestrup
Pestruper grafveld in augustus

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.