Wil je weten wat archeologen in de bodem vinden? Ben je nieuwsgierig naar hoe de mensen leefden in de oertijd? Word hunebedranger!

Even voorstellen – superranger Nadine Lemmers

Ik ben Nadine Lemmers en werk als archeoloog bij het Hunebedcentrum. Na vele jaren opgraven werk ik nu bij een museum waar ik het leuk vind anderen enthousiast te maken over de oertijd (ik hoop jullie ook). Met regelmaat ga ik op pad om iets te vertellen als gids bij de hunebedden of andere archeologische monumenten. Ook geef ik rondleidingen in het museum aan families, scholen, etc.

13645081_1294141407280215_7012049501892383019_n

Ook werk ik regelmatig als oermens in het park. Ik vind het super interessant om uit te zoeken hoe de mensen in de oertijd leefden en wil graag experimenten doen om dit te onderzoeken. Deze experimenten gaan niet altijd goed, maar dat maakt het alleen maar leuker toch? Je kunt me regelmatig vinden als rendierjager, hunebedbouwster, bronstijdboerin of ijzertijdboerin.

nadine2

Niet alleen in Drenthe zijn hunebedden of mooie archeologische vondsten te vinden, maar overal op aarde. Het bezoeken van deze plekken is bijzonder. Je stapt als het ware in de oertijd en maakt contact met de mensen uit de prehistorie. Bedenk maar dat de hunebedbouwer deze steen heeft gesjouwd naar deze plek, misschien wel 5.000 meter. Of dat een scherf ooit een pot is geweest die gemaakt is door iemand uit de prehistorie. Je raakt als het ware de mensen aan. Dit maakt het bijzonder en leuk. Graag neem ik jullie mee naar deze plekken en laat ik jullie de mooiste vondsten zien. Het vertellen van de verhalen, met name de rare verhalen, zullen je meenemen naar het verre verleden.

Wat kun je verwachten van ons?

We zullen regelmatig leuke interessante weetjes plaatsen, maar ook plaatsen we experimenten die jezelf thuis kunt doen. Met regelmaat organiseren we leuke activiteiten speciaal voor jullie als echte rangers. Hou onze website in de gaten!

Meer weten?

Wil jij hunebedranger worden en zo op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en meer? Stuur een mailtje naar communicatie@hunebedcentrum.nl met je naam en emailadres.

Vorig artikelMeer weten over stenen, fossielen en de bodem?
Volgend artikelPestrup, een van de grootste prehistorische grafvelden van Noord Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.