Ben je nieuwsgierig naar wat er onder je voeten zit? Wil je wel eens fossielen zoeken? Wil jij weten hoe koud een ijstijd is? Ben je benieuwd hoe groot die mammoeten eigenlijk waren?

Even voorstellen.

Wij zijn Koos en Jannette Tap en als hobby hebben wij geologie. Wat betekent dat? Wij verzamelen stenen en fossielen.

rangers1rangers2Als wij met vakantie zijn kijken we heel vaak naar beneden of we b.v. mooie stenen zien en met mooi stenen bedoelen we eigenlijk kristallen.

rangers3

Die liggen meestal niet langs de weg of in het grind, daarvoor gaan we naar steengroeves. Dat zijn grote terreinen waar ze b.v. split maken voor onder een nieuwe weg. Maar als je b.v. in Zwitserland of Oostenrijk bent vind je ze ook wel eens in de bergen.
Ook kun je mooie fossielen vinden, dat zijn plantenresten of resten van dieren (denk maar eens aan dinosaurussen). Ook daarvoor gaan we naar steengroeves waarvan wij weten dat we daar wat kunnen vinden.

rangers5

rangers6

Het is altijd spannend of we ook wat gaan vinden en dat maakt onze hobby zo leuk. Wij vinden het heel leuk om jullie daarover te vertellen, want je snapt wel dat deze hobby je heel veel kan leren over vroeger. En dan geen jaartallen, maar spannende verhalen over vulkanen en b.v. dinosaurussen, mammoeten en ijstijden.

Daarom gaan we meewerken aan de Hunebedrangers en we verheugen ons er al op jullie te zien. We zullen regelmatig iets vertellen in het Hunebednieuwscafe over de geologie in het Hondsruggebied en daarbuiten.

Koos en Jannette Tap.

Vorig artikelGrootste hunebed krijgt bordverwijzing
Volgend artikelMeer weten over de oertijd en archeologie? – Word hunebedranger!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.