Davado – huisfotograaf Hunebedcentrum

2
3376

Hoewel de adjunct-directeur mij “De hoffotograaf van het
hunebedcentrum” noemt. Voel ik mij zelf meer de huisfotograaf van het Hunebedcentrum. Het past meer bij wie ik ben. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.

Ik ben Daphne, maar ondertussen kennen steeds meer mensen mij onder de naam Davado, een afkorting voor Daphne van Dommelen. Ik fotografeer nu al enkele jaren. Wat begon als iets wat ik heel leuk vond om te doen, is uitgelopen tot een passie, waar ik nog lang niet in ben uitgegroeid.
Ruim anderhalf jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik het Hunebedcentrum aangeschreven. Voordat ik het wist kon ik als fotograaf aan de slag. Tegenwoordig zijn op veel plekken mijn foto`s te vinden. De meeste vind je op de Facebookpagina van het Hunebedcentrum.

daphne3
Foto: Davado

Ik plaats daar regelmatig zelf albums op van onderwerpen die ik, die week gezien heb bij het Hunebedcentrum. Als je naar het museum toeloopt begint de fotoverzameling bij het welkomstbord. En zodra je de ingang kan zien hangt daar mijn grote trots, de levensgrote foto van de oertijdmensen op het raam . Eenmaal binnen kijk je meteen weer tegen foto`s aan die ik heb gemaakt. Ook in het Oertijdpark heb ik al een bonte collectie aan borden waar je mijn foto`s op terug vindt. En laten we de merchandise niet vergeten.

daphne6
Foto: Davado

Je kan tegenwoordig een echte Davado mee naar huis nemen. Oke, dat is genoeg, ik ga nog naast mijn schoenen lopen als ik doorga. Als ik zo alles opsom van wat ik heb neergezet bij het Hunebedcentrum voel ik me dankbaar. Dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Een plek waar ik mij verder kan ontwikkelen en de wereld mag laten zien wat ik kan. Uit het perspectief van de fotograaf, heb ik mijn eigen expositie van het Hunebedcentrum in het Hunebedcentrum hangen.

daphne4
Foto: Davado

En dat is wat ik ben. Ik ben fotograaf.
Naast mijn fotografie bij het Hunebedcentrum doe ik nog meer.
In Borger fotografeer ik het sinterklaasfeest de avondvierdaagse en de nationale buitenspeeldag en sinds kort ben ik als freelancer begonnen.
Wat ik precies wil gaan doen in de fotografie staat nog niet vast. Er
zijn zo veel uiteenlopende onderwerpen die je kan fotograferen, dat ik nog lang niet van ze allemaal geproefd heb. Mijn basis ligt in de natuur. Het is al enkele jaren mijn leerschool. Van macro tot landschap ik wil de technieken onder de knie krijgen. Naast mijn leerschool is het ook mijn bron van inspiratie. De natuur is puur, echt. Dit is iets wat ik terug laat komen in mijn foto`s. Als ik personen fotografeer krijg ik vaak de vraag “Wat moet ik doen”? Mijn antwoord is over het algemeen het zelfde. Doe maar gewoon je ding, wees jezelf. Voor mij moet een foto echt zijn, spontaan. Niet alleen een afbeelding zijn, maar ook een herinnering van dat moment. Dat is wat ik als fotograaf neer wil zetten. Dat is mijn stempel die ik wil maken in de fotografie. De eerste stappen er naar toe zijn gezet. Nu moet ik doorlopen, opzoek naar opdrachten.

daphne2
Foto: Davado

Wil je meer zien van mijn fotografie, dan nodig ik je uit mijn facebook pagina te bezoeken.
https://www.facebook.com/DavadoFreelance

En als je een leuke fotoshoot wilt van je gezin of (huis)dier, of een
andere foto opdracht hebt mag je mij mailen op davado@candary.nl

daphne5
Foto: Davado

daphne1

Foto: Davado

2 REACTIES

  1. Hoi Daphne! Wat leuk om het ‘gezicht’ achter de foto’s van het Hunebedcentrum te zien! Ik ben zelf een aantal keer in Drenthe geweest, en de hunebedden blijven fascinerend, wellicht omdat hun stilzwijgen ze omhult in mysterie.
    Verder ben ik een groet fan van geoloog Harry Huisman. Wat kan die man mooi vertellen over zijn passie, de zwerfkeien, het werkt aanstekelijk!
    Veel succes met je foto’s, ik zal aan je denken als ik weer in Drenthe ben!!

    • Hoi José.
      Wat leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. De hunebedden zijn inderdaad fascinerend. Vooral in de herfst vind ik ze krachtig uitkomen in het landschap. Wie weet komen we elkaar eens tegen in het prachtige Drenthe. Met vriendelijke groet Daphne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.