Kinderdagverblijf Dribbel op bezoek bij het Hunebedcentrum

0
1630

Naast scholen kunnen ook kinderdagverblijven bij ons terecht, zowel onder schoooltijd als tijdens vakanties. In dit artikel hopen we andere kinderdagverblijven te inspireren om het Hunebedcentrum te bezoeken en met een van onze educatiemedewerkers een programma samen te stellen. In dit programma houden we rekening met de verschillende leeftijden in de groep.
Ontwikkelingsdoelen zijn er op diverse gebieden, zowel op cognitief en creatief als op motorisch gebied. Daarnaast wordt er gewerkt aan ontwikkeling van zelfvertrouwen en aan taalstimulering.

kinder1

Museum

De keuze was het museum op eigen gelegenheid te bezoeken. Er werd gestart met de film en vervolgens gingen de kinderen zelf op ontdekkingtocht naar de hunebedden en de hunebedbouwers. Het Hunebedcentrum biedt gratis speurtochten aan op diverse niveaus.

Oertijdpark

Na een korte pauze in het Oertijdpark waarin wat werd gegegeten en gedronken, was het tijd voor een reis door 150.000 jaar geschiedenis over het ontdekpad. Een ‘echt’ oermens nam de kinderen mee op reis. De kids voelden de stenen uit de IJstijd, bezochten een vuurplaats van mammoetjagers en bekeken een rendierjagershut en een hut uit de Midden Steentijd. Ze oefenden boogschieten, nodig voor de jacht, en leerden het een en ander over het veen en de grafheuvels.
Tot slot bezochten ze het dorp: het Steentijdhuis oftewel het huis van de hunebed- bouwers, de Bronstijdboerderij en de IJzertijdboerderij. In het Steentijdhuis konden de kids aan de slag met het slaan van vonken, een vaardigheid die nodig is om vuur te maken. In de IJzertijdboerderij maakten ze armbandjes van wol en kaarsjes van bijenwas.

kinder2

Vragen?

Hebt u ook interesse in mogelijkheden voor een bezoek? U kunt contact opnemen met Nadine Lemmers, afdeling Educatie (E nlemmers@hunebedcentrum.nl of T 06-41022610).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.