Kunstkeienexpositie geopend

0
2189

Rondreizende tentoonstelling Kunstkeien geopend door wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn

Maandag 19 september 2016 heeft wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn , het Geoparkproject Kunstkeien op de Hondsrug geopend.
De tentoonstelling is opgesteld in de open ruimte om Cultuurpodium VANSLAG, Hoofdstraat 34 in Borger en blijft te bezichtigen tot begin oktober.

De rondreizende tentoonstelling Kunstkeien op de Hondsrug – een initiatief van kunstenaar Johan Hovinga en De Hondsrug UNESCO Global Geopark – is van start gegaan op 13 mei in de gemeente Emmen en doet na Aa en Hunze de gemeenten Coevorden, Tynaarlo en Borger-Odoorn aan. Bij iedere kei is een bordje geplaatst met de naam van de kei, de kunstenaar en zijn/ haar inspiratiebron.
Keien en kunstkeien

De kei is een van de iconen van de Hondsrug. We komen ze overal tegen. Al duizenden jaren gebruiken de inwoners van het Hondsruggebied de keien, voor hunebedden, keienweggetjes, in herdenkingsmonumenten en als kunstwerken. Ook worden de keien in veel tuinen als decoratie geplaatst.
Begin 2015 namen Geopark de Hondsrug en kunstenaar Johan Hovinga het initiatief tot het project Kunstkeien op de Hondsrug. Amateur en professionele kunstenaars bewerkten – ieder naar hun eigen inspiratie- een of meer kunstkeien.
De keien zijn voor een groot deel van binnen opgebouwd uit gerecycled materiaal.
Kunstenaar Ani heeft heeft afvalmaterialen gebruikt die ze in de bossen en op de heide heeft gevonden en dat verwerkt in haar kei.

De kunstenaars zijn: Sé van Weert, Graffiti artiest, Bea Venema, Halina Konikowska, Atemporal world, Marion Mencke, Jeannet Wendel, Daniel Herman Hendrik, Ani, Tara Kanadisch, Silvia Glaasker, Egbert Nijhuis, Toyisme, Marloes de Vries, Grafity artiest, B-ART en Johan Hovinga.

Veiling
De kunstkeien worden in het najaar geveild.
Op een later tijdstip wordt de informatie over de veiling bekend gemaakt.
Samenwerking

Het Geopark de Hondsrugproject Kunstkeien op de Hondsrug is ondersteund door de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Coevorden en Tynaarlo, de provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

geoparklogo1

geoparklogo2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.