Archeologie Magazine en Hunebedcentrum werken samen

0
1665

In het kader van onze samenwerking willen we u graag op de hoogte brengen van het volgende:

In het komende nummer van Archeologie Magazine

SPECIAL: De Azteken!

Wij stuurden Leo Verhart, de bekendste archeoloog van Nederland, naar Mexico om op zoek te gaan naar sporen van het machtige rijk van de Azteken. Dat rijk ontstond uit een concentratie van stadstaten, gevestigd op eilanden in het hoogland van Mexico, en breidde steeds verder uit, tot het in de 15e en de 16e eeuw haar hoogtepunt bereikte. Natuurlijk besteden we niet alleen aandacht aan archeologische vondsten, maar ook aan de intrigerende geschiedenis van dit volk en haar raadselachtige gebruiken. De verhalen over de mensenoffers kennen we allemaal, minder bekend zijn de medemenselijke trekken van de Azteken. Zo was het slaven toegestaan te vluchten, nadat ze waren verkocht. De enigen die ze mochten achterhalen, waren de nieuwe eigenaar en diens zoon. Bereikte een gevluchte slaaf een tempel, dan was hij vrij man. Deze en vele andere verhalen leest u in het komende nummer van Archeologie Magazine.

Romeinen in het Westland
Dat de Romeinen actief waren aan de kust van Zuid-Holland, wisten we al langer. Dat de Romeinse aanwezigheid veel omvangrijker was dan gedacht, en niet alleen militaire doelen diende, werd onlangs bevestigd, met de spectaculaire vondst van een Romeinse boerderij in Honselersdijk. Wat zochten Romeinse boeren in het Westland, wat verbouwden ze? U leest het in het komende nummer van Archeologie Magazine.

Ayla, stad uit Duizend-en-een-nacht
In 650 n. Chr. stichtte kalief Oethman ibn Affan, een schoonzoon van de profeet Mohammed, de stad Ayla, in het huidige Jordanië. Ayla bloeide dankzij de specerijenhandel en figureerde in meerdere verhalen uit 1001 nacht. Maar aan het einde van de 12e eeuw zette het verval in, dankzij aardbevingen, en voordurende aanvallen door Bedoeïenen-stammen en kruisvaarders. In het komende nummer van Archeologie Magazine nemen wij u mee naar de ruines van deze oeroude stad, die in de jaren ’80 van de vorige eeuw werden blootgelegd.

Meer lezen? Mis dit nummer dan niet en profiteer van de aanbieding: 1 jaar voor slechts € 19,95 ipv € 40,95!

LINK: http://archeologieonline.nl/abonnement/1-jaar-archeologie-magazine-voor-slechts-%E2%82%AC-1995

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.