De kindercast van de MusicalWortels gaat op werkbezoek naar het Hunebedcentrum Drenthe.

0
1654

Nadat in 2015 de Schat van Dalfsen werd gevonden, de grootste vondst uit de trechterbeker-periode in de wereld, is het initiatief genomen voor het musicalproject Wortels. Op alle 18 basisscholen in de gemeente Dalfsen zijn in de groepen 5, 6 en 7 acteerworkshops gegeven. Na een eerste selectie is er begin april een grote auditie gehouden, waarna 80 kinderen uit de gehele gemeente te horen hebben gekregen dat er voor hen een rol was weggelegd in één van de vier casts van de musical Wortels.

Ondertussen is er hard gewerkt aan het schrijven van een script waarin archeologen, geschiedenis en opgravingen een grote rol spelen. Samen met pakkende muziek is zo een geweldige musical ontstaan.

Vanaf april 2016 zijn de kinderen onder leiding van docenten van Xapp (xapp.nl) wekelijks aan het repeteren. Om de kinderen nog meer een beeld te geven van de tijdsperiode waarin hun musical speelt is samenwerking gezocht met het Hunebedcentrum in Borger. Op zaterdag 8 oktober zal de volledige cast van Wortels een bezoek brengen aan het museum en het Oertijdpark. Zij zullen daar ter plekke ervaren hoe het geweest moet zijn om vroegere tijden te leven, krijgen boogschietles, maken vuur en verkennen een prehistorisch dorp. Tegelijkertijd zullen de kinderen hun voorstellingskleding kunnen passen, het Hunebedcentrum heeft de historische kleding die gebruikt wordt tijdens de voorstelling gemaakt.

Wij nodigen jullie van harte uit om zaterdag 8 oktober 2016 dit unieke bezoek mee te maken. Een musicalcast van 80 kinderen die zich wekelijks inleven in een prehistorisch bestaan, ervaren aan den lijve hoe het geweest moet zijn om in vroeger tijden te hebben geleefd. Zij kijken er met zijn allen erg naar uit!

In december wordt de première gespeeld in het nieuwe theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Daarna volgen twee weken vol voorstellingen (30 stuks) voor de leerlingen van alle basisscholen in Dalfsen en alle andere belangstellenden.

Informatie over de musical: http://musicalwortels.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.