Kinderopvang Het Speelhuis slaat handen ineen met Hunebedcentrum & IVN Borger-Odoorn

Gemeente Borger-Odoorn ligt in het Unesco Global Geopark de Hondsrug en biedt aan kinderen een unieke leefomgeving waar kinderen zich ontwikkelen. De gehele gemeente kan dienen als een leerrijke omgeving. Kindercentrum Het Speelhuis zoekt hierbij samenwerking met het Hunebedcentrum en IVN Borger-Odoorn.

Kindercentrum Het Speelhuis is gevestigd in een verbouwde boerderij in Ees en is uitstekend bereikbaar. Het Speelhuis ligt op een prachtige locatie op slechts 1200 meter vanaf Borger in een mooie “groene” omgeving. Kindercentrum Het Speelhuis bestaat sinds september 2005 en is een vertrouwde en heerlijke plek voor kinderen om te spelen als de ouders aan het werk zijn. Groen, gezond eten, beleven en beweging staan centraal bij deze opvang.

De doelstellingen van het Speelhuis sluiten naadloos aan met de visie van IVN Borger-Odoorn en Hunebedcentrum. Samenwerking ligt dan voor de hand. De kinderen ontwikkelen zich tot echte Hondsrugkids waarbij de kinderen leren over de geologie, archeologie en natuur. De uitdaging is om alle kinderen te bereiken, want de leeftijd varieert van 0 t/m 12 jaar. Tijdens de workshops worden meerdere ontwikkelingsdoelen bereikt, zowel cognitief, creatief als motorisch. De leerlingen ontwikkelen zelfvertrouwen en leren samen te werken.. Door nieuwe ervaringen te delen met elkaar wordt de taal ook gestimuleerd.

Elke maand zullen de kinderen via een activiteit kennismaken met hun leefomgeving, wetenschap en beweging. De ene keer zullen de kinderen op locatie de activiteit ervaren, maar in de vakanties zullen de kinderen in de natuur of bij het Hunebedcentrum deelnemen aan de activiteit.

Door Nadine Lemmers en Sabine van Wijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.