In de categorie ‘mijn hunebed’ nodigen we mensen uit te schrijven over hun persoonlijke ervaringen met hunebedden. Hier een verhaal van Pierre van Eijl.

Soms staan er een paar hunebedden dicht bij elkaar. Waarom is dat eigenlijk? Is één hunebed niet genoeg? In Nedersaksen, Duitsland, kwamen we twee hunebedden tegen die naast elkaar stonden, de Oestringer Steine. Ze waren allebei sterk verstoord, maar de energieplekken in de hunebedden waren nog goed met de hand te voelen als plekken met een iets warmere uitstraling dan de omgeving.

Meditatieve afstemming met behulp van aura-reading op de periode waarin de hunebedden daadwerkelijk gebruikt werden, leverde het inmiddels bekende (zie: ‘Een blik in het verleden van een hunebed’) beeld op van een energiecocon die toentertijd om het hunebed heen zat en die reikte tot de omlijstingsstenen (kransstenen). Deze omlijstingsstenen lagen een halve tot een hele meter afstand om de dragende stenen heen. De energiecocon creëerde een aparte energiesfeer, alsof je hele energiesysteem in een hogere versnelling werd gebracht als je in het hunebed was. Een stand die uittreding met het energielichaam uit het fysieke lichaam stimuleerde.(zie ook: ‘Het bouwen van een mystieke plek: een hunebed’)

Mannen- en vrouwenhunebedden

Toen ik naging of er mannelijke of vrouwelijke priesters gebruik maakten van de hunebedden, zag ik (vanaf de kant van de weg waarlangs de hunebedden stonden) dat het linkse een mannenhunebed was en het rechtse een vrouwenhunebed!

Het vrouwenhunebed (Oestringer Steine, Duitsland)

De energieën van beide hunebedden waren ook wat verschillend. Het mannenhunebed had een energie die meer op stevigheid en kracht gericht was. De energie van het vrouwelijke hunebed was zachter, meer op gevoel gericht en prettig omhullend. Zowel jongemannen als jonge vrouwen konden hier opgeleid worden tot priester, ieder met hun eigen hunebed en eigen begeleiders. In een volgend blogbericht wordt hier verder op ingegaan.

Meesterbouwers met stenen en energieën

De hunebedbouwers werkten op basis van hun kennis, maar ook met hun gevoel voor de verschillende soorten metafysische energieën in die omgeving. Ze waren er meester in om met zulke ruwe materialen als zwerfstenen een zo bijzonder bouwwerk op fysiek én energetisch niveau te realiseren. Een bouwwerk dat vele eeuwen in stand kon blijven, mits het niet moedwillig verstoord werd.
Behalve op deze website kun je meer over hunebedden vinden op: http://www.kundalini-energie.nl/blogs/pierjasi

Pierre van Eijl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.