Weven op stokjes

0
2856

Weven op stokjes is een leuke manier om te leren hoe weven gaat en je werkt met de materialen: wollen draden en garen. Uiteraard werd in de prehistorie geweven op prachtige weeframen.

Stap voor stap

1. Je hebt 8 stokjes en een draad nodig. Door de stokjes zitten al ‘scheringdraden’ (de draden waar je het weefsel op schuift).

Stap 1. Weefstokjes met scheringdraden.

2. Je begint met een knoopje te maken op het stokje aan de rechterkant.

Stap 2.

3. Dan leg je het touwtje over het stokje links van het stokje waar het touw omgeknoopt zit, je haalt hem onder die links van dat stokje door, dan leg je het touw weer over het volgende stokje, haal je hem weer onder het volgende stokje door, en zo ga je door, tot er geen stokjes meer zijn.

Stap 3.

4. Het touwtje ligt onder het laatste stokje, dan leg je het touw daar weer overheen naar rechts, en ga je hem weer onder en over de stokjes heen leggen.

Stap 4.

5. Zo ga je door, totdat je een heel stuk weefsel op de stokjes hebt, dan neem je het bovenste stukje van het weefsel en dat schuif je op de scheringdraden. Hierbij moet je wel zorgen dat je nog een stuk van je weefsel op de stokjes houdt, zodat je zo weer verder kan gaan met weven. Succes!

TIP: Wissel het af door meerdere kleuren van draden, maar je kunt ook kiezen om meer stokjes te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.