Verspreid over heel Europa liggen grote stenen gerangschikt tot geordende monumenten. Vaak verborgen voor de onwetende reiziger. De nieuwe reeks Mythische Stenen beschrijft op een toegankelijke manier een belangrijk deel van het prehistorische erfgoed.

De auteur vertelt over zijn camperreizen langs de hunebedden, geeft achtergrondinformatie en ontsluit met honderden foto’s en plattegronden van de monumenten uit de steentijd.

   

Deel 1 komt is vanaf 15 februari 2017 in de boekhandel verkrijgbaar. Op 6 februari 2017 om 12.00 zijn de eerste exemplaren geleverd aan het Hunebedcentrum in Borger. Vanaf dat moment kunnen de boeken al op de website van het centrum worden besteld of in de winkel worden afgehaald. Het Hunebedcentrum is al jaren hét startpunt voor geïnteresseerden in hunebedden.

In deel 1 worden de 54 hunebedden van Nederland beschreven. Deel 2 is vanaf 1 maart verkrijgbaar en beschrijft de hunebedden in Nedersaksen. Dit voorjaar verschijnen ook deel 3 (Schleswig-Holstein), deel 4 (Jutland) en deel 5 (Funen en Seeland).

Meer informatie:

Auteur: Hunebedcentrum:
Hendrik Gommer
hendrikgommer@lawandevolution.com

Hendrik Gommer

2 REACTIES

  1. Ik ben groot fan inmiddels, heb de eerste drie delen van deze serie en een eerder boek van de auteur ‘Vermenigvuldiging’ in huis. Zeer binnenkort bestel ik de rest van de serie, voor zover ze tot nu toe gepubliceerd zijn… Ik wil niemand laten haasten, maar meneer Gommer, binnenkort zit ik op deel 6 te wachten!

    • Dank voor deze reactie! Deel 4 en 5 over Denemarken zijn al gepubliceerd. Deel 6 over Mecklenburg Vorpommern zit in de opmaakfase en verschijnt dit najaar. Deel 7, 8 (Scandinavië) en 9 (Polen) verwacht ik rond januari in de winkels. Misschien aardig op te weten: op zondag 8 oktober begint in het Hunebedcentrum een lezingenreeks over de serie Mythische Stenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.